Referenser

 
Karoline Ryné

Landgren

Landgren är ett familjeföretag och en ledande fastighetsmäklare som grundades år 2000. Landgren förmedlar villor, bostadsrätter, fritidshus, gårdar och kommersiella fastigheter i sydvästra Skåne. Landgren beskriver sig själva som den nya generationens fastighetsmäklare med ett genuint intresse av att hjälpa människor. Genom att tänka nytt och utmana driver de utvecklingen framåt och kvalitetssäkrar vår tids bostadsaffärer.
Vi ringde upp Karoline Ryné på Landgrens huvudkontor. Kontoret finns i arkitekten Lars Asklunds svarta pärla ”Dragörkajen” på Ön i Limhamn. Karoline är den som håller i kontakterna med Öretel hos Landgren.


Vilken lösning har ni?

Vi är fiberkund på huvudkontoret och koppar (DSL) där det inte går att ansluta med fiber.


Har Öretels lösning förbättrat verksamheten för er?

Absolut, det är viktigt att ha en snabb uppkoppling då mycket av det vi gör, förutom den personliga kontakten med kunder förstås, utspelar sig på nätet. Vi är mycket nöjda och kopplar upp fler kontor efterhand som avtal går ut med andra leverantörer.


Vad tycker ni om Öretels engagemang och service?

Det fungerar fint, vi har en kontaktperson som vi kan ringa eller maila direkt till. Det är viktigt med en personlig kontakt och slippa sitta i långa telefonköer. Har inget att klaga på, vare sig det gäller engagemang eller service.


Hur kom ni kontakt med Öretel?

Öretel är fiberleverantör i den fastighet där vi har vårt huvudkontor, så vi fick Öretel på köpet kan man säga. Sedan har vi aktivt valt Öretel som leverantör till fler kontor.


Landgren har 11 kontor i sydvästra Skåne, från Eslöv och Höör i norr till Höllviken och Trelleborg i söder, dessutom har man fyra kontor bara i Malmö. Man har knappt 70 anställda och med som man säger ”skickliga och energiska mäklare i kombination med ett oslagbart servicetänkande leder vi både säljare och köpare fram till bostadsaffärer som alla vinner på.”
Omsättningen har under de tre senaste åren ökat från ca 30 till 60 miljoner kronor och huvudägare är familjen Landgren.
Arbetet genomsyras av kunskap och kvalitet med en nyfikenhet på det mänskliga mötet och nya affärer. Landgren försöker alltid tänka i nya banor och är stolta och tar ansvar, inte bara i relation till kunderna utan även i bolaget och i det samhälle vi lever i.

 
Janne Immonen

Fair Play Stadion i Malmö

Fair Play Tennisklubb är Sveriges största tennisklubb med över 3 000 medlemmar. Man driver dessutom Sveriges största tennisskola med ca 1.650 barn, ungdomar & vuxna som tränar tennis på Fair Play Stadion varje vecka.
Anläggningen är nybyggd och består bland annat av tio tennisbanor, två multisportbanor, gym, idrottsskadeklinik (imc), konferensfaciliteter och butik. Man driver dessutom Swedish Tennis Academy i egen regi – en ny plattform för elitsatsningar, klubbutveckling inkl ett föreningsnätverk.
FairPlay behövde en bättre uppkoppling för att ta sin verksamhet till nästa nivå, bättre bredband och ett Wi-Fi som fungerar i hela den stora anläggningen. Tidigare hade man bredband via koppar (adsl) och det räckte inte till.
Vi frågade Janne Immonen som är klubbchef på FairPlay:


Vilken lösning har ni?

Vi har fått in ett helt nytt fiberbredband och ett wi-fi med fullständig täckning. Givetvis har vi även installerat brandväggar och annan säkerhet i detta.


Har Öretels lösning förbättrat verksamheten för er?

Ja, definitivt. Tack vare vår fiberanslutning har vi kunnat lyfta vår verksamhet ett steg. Vi kan t ex sända live från våra seriematcher via Facebook och vi har fått ett spelanalysverktyg till vår tennisutbildning som inte hade varit möjligt annars. Om du t ex vill se hur du slår en backhand så slår du den och sedan, med tio sekunders fördröjning, kan du se hur den såg ut på en TV-skärm.


Vad tycker ni om Öretels engagemang och service?

Vi är supernöjda. Öretel har visat både engagemang och servicevilja. Tidsplanerna har fungerat och man har varit mycket behjälplig i att få allt att fungera, med all teknik. Jo, vi är faktiskt supernöjda.


Hur kom ni kontakt med Öretel?

Det var en av våra tennisföräldrar som rekommenderade Öretel och det är vi glada för.


Fair Play Stadion har ca 9 000 besökare i veckan på sin anläggning, 21 anställda, 55 timanställda och en omsättning på ca 21,5 Mkr. Man har Malmös största barn- & ungdomsverksamhet i föreningslivet och är en Sveriges bästa klubbar på både ungdoms-, herr- och damsidan med många SM-medaljer. Just nu är både herr- och damlaget regerande Svenska Mästare. Ca 120 företag samarbetar med föreningen och är partners i Fair Plays företagsnätverk. Kärnvärdena är starkt förankrade i verksamheten: Glädje, Kvalitet & Engagemang.
”Vi är vad vi heter”, som Janne Immonen säger.

 
Nils Franzén

Toughest i Malmö

Toughest är ett spännande företag som har sin bas i Malmö. Enklaste sättet att beskriva vad de håller på med är att rekommendera ett besök på deras hemsida: www.toughest.se.

Det är tävlingar och events för familjer och team, för atleter och andra vältränade som vill testa sina skills i en väldigt utslagsgivande hinderbana. Gå in och titta för det är väldigt speciellt. Och det finns många filmklipp att titta på.
Vi har pratat med Nils Franzén som är en av de ansvariga på Toughest:


Vilken lösning har ni?

Vi har fått in fiber och wi-fi. Och brandväggar och annan säkerhet förstås.


Har Öretels lösning förbättrat verksamheten för er?

Absolut men det är mest en säker och snabb tillgång till internet som vi var ute efter. Att kunna publicera filmer etc från våra event på ett enkelt och framförallt snabbt sätt.


Vad tycker ni om Öretels engagemang och service?

Det har funkat bra. Servicen är bra och har det varit några frågetecken någon gång så har Öretel löst det snabbt och bra.


Hur kom ni kontakt med Öretel?

Vi hade faktiskt inte så mycket att välja på, tyckte vi. Vi flyttade in i ett kontor där det redan fanns fiber och det var Öretel som hade installerat den. Så vi hängde bara på men det är ingenting vi ångrat.


Toughest arrangerar även andra sportevent än Toughest-tävlingarna. Man utbildar tränare och man anordnar olika träningscamp, bland annat i Marbella i södra Spanien. Hinderbanorna man bygger räknas som bland de bästa i världen och sporten blir bara större och större. Enligt Nils är det fler som springer hinderbana än som springer marathon numera!

 
Lotti Nilsson

Förskolan Maracas i Trelleborg

Förskolan Maracas i Trelleborg har bedrivit sin verksamhet i drygt ett år nu och hade oturen att få kontakt med en av Öretels konkurrenter som installerade bredband, Wi-Fi etc i förskolans lokaler. Ingenting har någonsin fungerat som det ska, förrän förskolan kom i kontakt med Öretel, tack vare fastighetsbolaget som äger förskolans lokaler. Öretel kom dit, tog bort den gamla installationen, installerade nytt och sedan dess har allt fungerat.
Vi frågade Lotti Nilsson som är huvudman på förskolan Maracas:


Vilken lösning har ni?

Vi har bredband via fiber med brandvägg och Wi-Fi.


Har Öretels lösning förbättrat verksamheten för er?

Ja, uppenbarligen eftersom ingenting fungerade förut. Öretel kom hit, tog bort det gamla som inte fungerade, kopplade in bredbandet, Wi-Fi för både oss och ett gästnät samt såg till att skrivare och allt annat fungerade.


Vad tycker ni om Öretels engagemang och service?

Lite svårt att svara på eftersom vi inte behövt dem sedan den dagen de kopplade in det hela. Men då var engagemanget å andra sidan mycket bra. Vi har inte behövt ringa service och support en enda gång.


Förskolan arbetar enligt en pedagogik som heter Reggio Emilia. Pedagogiken utgår från lyssnande, dokumentation och reflektion, liksom att se på olikhet som ett viktigt värde. Givetvis är barnen i centrum och det är mycket barnen som får styra verksamheten. Pedagogen bör helst inte ge färdiga svar på frågor, utan istället finnas med som stöd för barnet när det funderar på hur det kan lära sig förstå det som det funderar på. Skapande, observation och dokumentation har stor betydelse i verksamheten. Och det har givetvis ett fungerande wi-fi, med skrivare som fungerar och ett bredband som öppnar upp världen också!

 
Carina Nordgren

Bosses Gästvåningar i Malmö

Bosses Gästvåningar är ett hemtrevligt och prisvärt vandrarhem i Malmö som erbjuder trivsamt möblerade rum och fullt utrustade företagslägenheter. Oavsett om du besöker Malmö som arbetare eller som nöjesresenär är Bosses Gästvåningar ett vandrarhem som erbjuder bra, billigt och bekvämt boende utan att göra avkall på vare sig bekvämlighet eller kvalitét.
Vi frågade Carina Nordgren på Bosses Gästvåningar:


Vilken lösning har ni?

Vi har bredband via fiber med brandvägg och Wi-Fi.


Har Öretels lösning förbättrat verksamheten för er?

Ja, absolut. Vi hade problem med täckningen av bredbandet förut men Öretel kom med en lösning och nu har vi full täckning i allla rum inkl lägenheterna i trapporna bredvid.


Vad tycker ni om Öretels engagemang och service?

De små problem vi har haft efter installationen har Öretel kommit och löst omgående så vi har inget att klaga på. Allt, installation, indragning, igångkörning och support har fungerat mycket bra.
Som tur är finns det företag som klar det vi inte klarar. Var man till sin sak så att säga. ☺


Vandrarhemmet ligger mycket centralt, endast 500 meter från Triangeln tågstation och bredvid Södervärns busstation vilket gör det mycket lätt att ta sig till, eller att ha som bas för en rundtur i Skåne eller till Köpenhamn.
I mer än tio år har Bosse Gästvåningar servat gäster, både privatpersoner och företagskunder med ett prisvärt och bekvämt tillfälligt boende. Målsättningen är att alla ska känna sig hemma fast de är borta!